Pantaloni pentru siluete plinuţe

Dacă eşti plinuţă probabil că ţinuta ta preferată este cea cu pantaloni. E firesc, pentru plinuţe pantalonii sunt comozi, uşor de îmbrăcat şi pot fi purtaţi în orice ocazie, de la cele pretenţioase până la o simplă plimbare în parc.

Desigur, este esenţial să porţi pantaloni pe măsura ta. Nu trebuie să fie nici prea strâmţi, ca să nu scoată în evidenţă celulita sau colăceii, dar nici prea mari, să dai impresia că înoţi în ei.

Însă detaliul căruia poate nu-i dai prea mare importanţă, dar care îţi poate strica întreaga ţinută, este lungimea pantalonilor.

Ce lungime trebuie să aibă pantalonii pentru plinuţe? Lungimea potrivită depinde de croiala pantalonului, de înălţimea  tocurilor, de cât eşti de înaltă şi ce conformaţie ai.

Pantalonii creion

Pentru pantalonii cu croială creion (adică mai îngusti în partea de jos, tapered leg, cum se mai numesc), lungimea cea mai potrivită este puţin deasupra gleznei. La acest tip de pantaloni pentru plinuţe poţi purta orice fel de pantofi, de la cei cu toc înalt până la pantofi casual sau balerini.

Dacă porţi blugi sau pantaloni casual, poţi să le rulezi manşetele – o sa obţii un look trendy şi tineresc.

pantaloni pentru plinuţe negri
pantaloni pentru plinuţe verzi
pantaloni pentru plinuţe olive
pantaloni pentru plinuţe maro
pantaloni pentru plinuţe belumarin

Pantalonii drepţi

Pantaloni cu croială dreaptă trebuie să fie puţin mai lungi, să acopere glezna. Dacă nu eşti înaltă şi cu picioare lungi, ar fi bine să porţi tocuri, măcar de înălţime medie, pentru a-ţi alungi silueta.

Dacă pantalonii sunt mai lungi şi fac o cută inestetică deasupra pantofului, scurtează-i neapărat!

pantaloni pentru plinuţe drepti bleumarin
pantaloni pentru plinuţe albi
pantaloni pentru plinuţe office
pantaloni pentru plinuţe bordo

Pantalonii evazaţi

Pantalonii evazaţi, ca şi cei cu croiala dreaptă, impun tocuri înalte. Fie că sunt pantaloni eleganţi, office, sau blugi, îţi recomand să-i porţi cu tocuri de cel putin 6-7 cm sau cu pantofi cu platformă, pentru a lăsa impresia că picioarele tale sunt mai lungi.

Probabil ai văzut în revistele de modă, pe Pinterest sau Instagram femei purtând pantaloni evazaţi foarte lungi, care acoperă complet pantoful şi ating pamântul. Nu ştiu de ce această lungime e considerată fashionable, mie mi se pare atât extrem de nepractică (pantalonii se murdăresc iar tivul se deteriorează), cât şi urâtă (arată de parcă ai fi împrumutat pantalonii de la sora ta mai înaltă).

După părerea mea, pantalonul trebuie să acopere călcâiul pantofului, fără a ajunge, însă, până la pamânt.

blugi evazaţi bootcut
blugi bootcut pentru plinuţe

Pantalonii largi

În fine, pantalonii foarte largi, tip Marlene – numiţi aşa pentru că au fost purtaţi cu stil de Marlene Dietrich. Aceşti pantaloni trebuie să fie lungi, până aproape de podea. Se pot purta cu tocuri înalte, de preferat cu pantofi cu vârf ascuţit, care să se vadă frumos din faldurile pantalonului, dar şi cu balerini sau pantofi Oxford.

pantaloni largi pentru plinuţe
pantaloni largi pentru plinuţe
pantaloni largi pentru plinuţe
pantaloni largi pentru plinuţe

Sper ca sugestiile mele să te ajute să-ţi găseşti pantalonii care ţi se potrivesc şi pe care să-i porţi cu stil.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Pantaloni pentru siluete plinuţe
Article Name
Pantaloni pentru siluete plinuţe
Description
Tipuri de pantaloni pentru plinuţe şi ce lungime trebuie să aibă ei.
Author
Maxine Over 50