Cum stabileşti care e forma corpului tău?

Ce intelegem prin forma corpului?

De cele mai multe ori folosim termenul de “forma” pentru a descrie in linii mari silueta, mai exact, conturul siluetei avand la baza linia taliei sau modul in sunt echilibrate cele trei parti ale corpului.

In consecinta, nu luam in considerare zonele problematice ale corpului, cum ar fi: bustul generos, picioarele scurte sau bratele flasce. De asemenea, locul unde se depoziteaza grasimea atunci cand ne ingrasam ofera informatii pretioase despre tipul de silueta.

Tipuri de siluete

Atunci cand vorbim de forma corpului putem spune ca exista cinci tipuri generale de forme ale corpului:

  • silueta in forma de para
  • silueta in forma de mar
  • silueta in forma de capsuna
  • silueta in forma de coloana
  • silueta in forma de clepsidra (considerata perfecta datorita echilibrarii proportiilor).

Bineinteles ca exista si femei care nu se incadreaza, exact, in niciuna dintre categoriile de mai sus. Acestea pot fi slabute sau plus size. Cu o structura osoasa delicata sau proeminenta. Cu bust generos, mediu sau foarte mic. Slabe, cu forme, dolofane sau obeze. Si lista ramane dechisa.

Aceste trasaturi neobisnuite ne distorsioneaza deseori perceptia asupra corpului si ne pun in dificultate atunci cand vrem sa aflam ce tip de forma a corpului avem.

Cum determinam forma corpului

Aseaza-te in fata unei oglinzi, de preferabil fara haine (chiar si lenjeria intima poate distorsiona imaginea) si observa forma generala a corpului tau.

Concentreaza-te asupra formei torsului, coboara privirea de la umeri spre partea cea mai subtire a taliei si apoi spre solduri.

Dupa ce ai analizat forma si dimensiunile torsului incearca sa te incadrezi in una din cele cinci categorii:

Para – torso-ul si partea superioara a corpului sunt mai mici decat soldurile, iar talia este accentuata. Umerii sunt ingusti, iar picioarele pot fi scurte, cu muschii dezvoltati.

Mar – Torso-ul si partea superioara a corpului sunt mai late decat soldurile, iar talia nu este deloc marcata. De asemenea, e posibil sa existe depozite de grasime in zona taliei.

Capsuna – torso-ul si partea superioara a corpului sunt mai late decat soldurile, iar talia este putin accentuata. Soldurile sunt inguste, picioarele subtiri si fundul plat.

Coloana – Torso-ul si partea superioara a corpului sunt de acceasi dimensiune cu soldurile, iar talia este foarte putin vizibila. Femeile cu acest tip de silueta pot parea mai scunde decat sunt.

Clepsidra – torso-ul si soldurile au cam aceeasi dimensiune, iar talia este puternic accentuata. Grasimea se acumuleaza pe toata suprafata corpului.

Intelegerea tipului de silueta este extrem de utila in crearea unui stil vestimentar personal, deoarece trebuie sa stim ce proportii ale corpului trebuie ajustate pentru a arata senzational.

Pe de-o parte, fiecare silueta are anumite defecte de care suntem constiente si care ne fac sa ne simtim inconfortabil, iar pe de alta parte, puncte forte care trebuie puse in evidenta.

Mai exact, cunoasterea proportiilor corpului ne ajuta sa corectam si sa camuflam parti ale corpului pentru a obtine o silueta echilibrata.

Sper ca informatiile mele sa te ajute sa-ti stabiliesti corect forma corpului tau.

Pentru ca…

Meriti sa fii mereu frumoasa!

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *