Cum să-ţi alegi rochia pentru banchet

Rochia de banchet este una din rochiile esentiale in viata unei fete. Sunt putine momentele in care poti arata ca o printesa, iar banchetul se numara printre ele.

De aceea trebuie sa-ti alegi cu foarte multa grija rochia, care va ramane toata viata in amintirea ta (si pe Instagram) ca o tinuta fabuloasa sau un dezastru de neuitat.

Daca inca nu te-ai decis ce rochie de banchet sa alegi, iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta.

1. Alege rochia in functie de silueta ta

Este evident ca primul criteriu cand iti alegi rochia este sa-ti puna in valoare silueta, sa-ti scoata in evidenta calitatile si sa mascheze defectele.

Daca ai silueta in forma de para, alege o rochie care se muleaza in partea superioara si cu o fusta ampla in partea de jos.

O silueta tip mar arata cel mai bine intr-o rochie lunga cu talie inalta, in stil empire, cu fusta care cade usor pe langa corp.

Daca esti slaba si ai picioare frumoase, poti alege o rochie cu fusta clos, scurta, care iti accentueaza foarte bine talia. Dar daca bustul nu e punctul tau forte, ar trebui sa eviti rochiile fara bretele, care pot sa-ti faca surprize neplacute in timpul serii.

2. Tine seama de personalitatea ta

Spre deosebire de alte petreceri unde singurul criteriu de alegere a rochiei este sa arati foarte bine in ea, la banchet ar trebui sa tii seama si de personalitatea ta. Aici esti printre colegi, printre oameni care te cunosc, iar o tinuta in total contrast cu personalitatea ta ar fi nepotrivita.

De exemplu, daca tot liceul ai fost o rebela si o fire nonconformista, n-o sa alegi pentru banchet o rochie cuminte, in culori pastel, potrivita mai degraba unei colege cu o personalitate mai putin accentuata.

Poti alege, in schimb, o rochie intr-o culoare puternica, dintr-un material plin, cu o croiala indrazneata, care se va potrivi personalitatii tale.

In schimb, daca esti o fire linistita, poate chiar timida, o rochie lunga, cu un croi simplu, o coafura lejera si cateva accesorii feminine sunt perfecte pentru tine. Rochiile lungi, clasice, nu vor iesi niciodata din tendinte, asa ca nu ai cum sa gresesti daca mergi pe aceasta varianta.

Daca iti place rock-ul si vrei o tinuta mai originala, iti sugerez o rochie retro, in stilul anilor nebuni ai rock-and-roll-ului, care cu siguranta va fi o tinuta de neuitat.

3. Alege o rochie potrivita pentru varsta ta

Este o greseala pe care o fac multe fete la banchet, alegand rochii elegante dar nepotrivite cu varsta lor.

Desi este o culoare eleganta, ar trebui sa eviti negrul la banchet. O rochie sirena neagra, cu paiete, ar putea sa fie extrem de eleganta, dar este o tinuta de nasa nu de banchet.

Banchetul este o petrecere de primavara iar tu este in primavara vietii, deci cel mai bine ar fi sa porti culori primavaratice. Pastelurile, imprimeurile florale si culorile intense sunt mai potrivite decat cele inchise.

Cat priveste croiala rochiei, ai la dispozitie o multime de variante din care s-o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine siluetei tale: babydoll, empire, cambrate pe corp, clos, cu sau fara bretele.

Evita croielile tip sirena, rochiile cu crinolina sau pe cele prea incarcate cu paiete, dantela sau broderii.

4. Nu confunda banchetul cu o petrecere in club

In dorinta de a fi in centrul atentiei, multe fete isi aleg o rochie care se potriveste mai bine la o petrecere in club decat la banchet: foarte scurta, foarte stramta sau foarte decoltata.

Chiar daca poate fi organizat intr-un club, banchetul este o petrecere care reuneste absolventii si profesorii si  impune un anumit nivel de decenta.

Oricat de bine ai arata, nu iti doresti sa fii o aparitie vulgara, care sa starneasca barfe si priviri admirativ-ironice. Probabil preferi doar privirile admirative 🙂

Cum sa alegi o rochie care sa fie sexy si decenta in acelasi timp? Simplu: alege un singur element al corpului tau pe care sa-l pui in evidenta.

Ai bust frumos? Poarta o rochie decoltata, dar nu scurta. Ai picioare frumoase? Alege o rochie mini, dar cu un decolteu decent. Vrei sa-ti arati spatele? Poarta o rochie lunga, cu maneci lungi si cu spatele gol.

5. Alege accesoriile potrivite

Pantofii, poseta si bijuteriile se aleg numai dupa ce ai gasit rochia perfecta. Pentru ca vrei nu doar sa arati bine ci si sa te simti bine, te sfatuiesc sa porti pantofii prin casa cu cateva zile inainte si sa-ti iei la tine niste balerini sau sandale mai comode de schimb.

Ca sa ai unde sa-ti tii telefonul, cosmeticele si celelalte lucruri necesare alege o poseta de seara tip clutch, pretioasa, care arata ca o bijuterie.

In functie de rochia aleasa iti sugerez sa porti un accesoriu de par care o sa ofere tinutei tale o nota de eleganta si rafinament.

Bijuteriile pe care le porti trebuie sa complimenteze rochia si sa nu-ti incarce tinuta. Daca ai o rochie cu croiala simpla, intr-o singura culoare, poti purta un colier statement sau cercei candelabru stralucitori. Dar daca ai o rochie cu imprimeu floral sau din dantela, e mai bine sa porti bijuterii discrete.

In orice caz, limiteaza-te la doua bijuterii de exemplu cercei si bratara sau colier si inel. Nu purta seturi (cercei, colier, bratara), sunt out of fashion si iti dau un aer batranesc.

Sper ca sfaturile mele sa te ajute sa-ti alegi rochia perfecta pentru banchet si sa ai o tinuta de neuitat.

Pentru ca…

Meriti sa fii mereu frumoasa!

Pe maxine.ro gasesti rochii de banchet, rochii scurte si lungi de seara, pantofi si sandale, posete si accesorii, cu ajutorul carora iti poti compune tinuta de banchet perfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *