Cum să te îmbraci colorat la orice vârstă

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, gusturile noastre în materie de stil evoluează. Devenim mai selective, mai sigure pe noi, învăţăm să alegem culorile şi croielile care ne pun în valoare corpul şi personalitatea.

Sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple.

În realitate, pentru multe dintre noi înaintarea în vârsta (mai ales dacă e însoţită şi de o acumulare de kg nedorite) înseamnă dobândirea unor complexe şi prejudecăţi de tipul „cum o să port aşa ceva la vârsta mea?!”

În ceea ce priveşte croielile nu e rău sa devii puţin mai conservatoare, pentru dacă ai trecut de 50 de ani n-o să mai porţi la fel de scurt, de strâmt sau de decoltat ca la 20.

Pe de altă parte, culorile îţi pot înviora ţinuta la orice vârstă, aşa că n-ar trebui să renunţi la ele. Ba chiar, dacă obişnuieşti să te îmbraci în tonuri neutre, n-ar strica deloc să adaugi ceva culoare garderobei tale. O piesă colorată bine aleasă te face să pari relaxată şi încrezătoare, te întinereşte şi
îţi dă un aer cool.

Eu iubesc culorile aşa că am adunat aici câteva idei care te-ar putea ajuta şi pe tine să-ţi îmbogăţeşti garderoba cu haine şi accesorii colorate.

Înlocuieşte negrul cu bleumarin sau gri

Odată cu înaintarea în vârstă, tenul devine mai palid şi îşi pierde acea tentă proaspătă de roz pe care o avea în tinereţe. Negrul contrastează prea puternic cu un ten palid şi îţi dă un aer lipsit de vitalitate, aşa că ar fi bine să eviţi să-l porţi aproape de faţă.

Poţi înlocui bluzele negre cu unele bleumarin sau gri închis, care sunt şi ele culori neutre şi se potrivesc în orice combinaţie.

Dacă totuşi preferi negrul, îţi sugerez să alegi bluze mai decoltate (nu cu guler rulat sau la baza gâtului) şi să le porţi cu esarfe în culori vii sau cu coliere colorate, ca să îndulceşti contrastul şi să dai luminozitate chipului tău.

Poartă imprimeuri florale

Mereu în tendinţe, imprimeurile florale sunt o soluţie minunata de a aduce culoare în garderoba ta. In Locul unei bluze, fuste sau rochii negre sau neutre, încearcă un imprimeu floral pe fond închis.

Cumpără-ţi o jachetă sau un palton colorat

Odată cu venirea frigului, cele mai multe dintre noi întrăm în jacheta bleumarin sau paltonul negru şi nu mai ieşim din ele până primăvara.

Dar ce-ar fi dacă ai lăsa de-o parte prejudecăţile coloristice şi ţi-ai cumpăra o jachetă roşie, un palton camel sau galben muştar? Într-o zi mohorâtă de iarnă îţi poţi, astfel, oferi singură un boost de energie şi bună dispoziţie.

Poartă eşarfe şi fulare colorate

Daca preferi să te îmbraci în culori neutre, înviorează-ţi ţinuta cu o eşarfa colorată.

Un batic mic legat în jurul gâtului, o eşarfă amplă de mătase sau un fular pufos, oricare dintre aceasta va aduce stropul de culoare necesar şi va da o notă tinerească ţinutei tale.

Poartă pantofi şi genţi colorate

Foarte multe dintre noi suntem tentate să ne limităm la genţi şi pantofi de culoare neagră deoarece considerăm că „merg cu orice”. E o alegere comodă şi dacă ai facut aşa la 30 de ani, doar n-o să începi să-ţi cumperi pantofi coloraţi la 50.

Şi totuşi, de ce nu?

Iarna poţi înlocui cizmele negre cu unele bordo, camel sau albastru-închis. Sunt culori la fel de versatile ca şi negrul, dar mai puţin banale.

Vara poţi purta sandale sau balerini roşii, galbeni, roz sau bleu. Se gasesc tot felul de modele comode, în culori variate, pe care le poţi asorta în fel şi chip.

Geanta poate fi şi ea o pată de culoare care să dea o nota şic ţinutei tale. În sezonul rece poţi alege o geanta roşu închis sau gri, iar vara poţi să fii îndrăzneaţă şi să porţi genti roz, galbene sau în combinaţii de culori.

Dacă nu-ţi vine să cheltui banii pe o geantă colorată, e uşor să dai un aer stilat vechii tale genţi negre legându-i de maner o eşarfă în culori asortate cu ţinuta ta.

Poarta bijuterii colorate

Multe dintre noi avem câteva bijuterii discrete, de obicei de aur sau argint, pe care le purtăm mereu. Probabil e vorba de nişte cercei, un lanţişor cu pandantiv sau o brăţară. Dar chiar dacă sunt preţioase şi de bun gust, acestea nu aduc prea mult ţinutei tale.

Ce-ar fi să încerci să porţi bijuterii fantezie, colorate, asortate cu ţinuta ta?

Dacă nu-ţi plac bijuteriile prea îndrăzneţe nu e nevoie să alegi nişte cercei candelabru sau un colier supradimensionat. Dar câteva şiraguri de perle sau o brăţară masivă sau o pereche de cercei coloraţi îţi scot ţinuta din anonimat şi îţi dau un aer elegant.

Sper ca ideile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să aduci culoare în garderoba ta şi să-ţi compui ţinute elegante şi de bun gust.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Pe maxine.ro găseşti o mulţime de genţi, eşarfe, pantofi şi bijuterii în culorile cele mai diverse, de unde îţi poţi alege modelele care îţi plac şi te avantajează.

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi roşu dacă eşti plinuţă

Cum să porţi culorile neutre

Cum să porţi negru după 50 de ani?

Cum să porţi alb şi negru fără să cazi în banal

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să te îmbraci colorat la orice varstă
Article Name
Cum să te îmbraci colorat la orice varstă
Description
Câteva idei despre cum să aduci culoare garderobei tale.
Author
Maxine Over 50

16 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *