Cum să te îmbraci ca să arăţi mai tânăra, după 50 de ani

N-are rost să ne minţim, toate ne dorim să arătăm mai tinere. La 30 de ani îţi doresti să arăţi de 20. La 40 îţi doreşti să arăţi de 30. La 50 de ani îţi doreşti să arăţi… tot de 30. 🙂

Există un adevarat trend #50isthenew30 care sugerează că la 50 de ani eşti la fel de activă, energică şi plină de viaţă ca la 30. E discutabil. 🙂

Adevărul e că vârsta de 50 de ani este un prag psihologic destul de greu de depăşit. Asta pentru că în copilăria şi tinereţea noastră, 50 de ani era vârsta asociată cu începutul bătrâneţii. Am rămas cu această prejudecată, deşi femeile de azi arată, la 50 de ani, incomparabil mai bine decât mamele sau bunicile lor.

Cum să ne îmbrăcăm, deci, ca să arătăm mai tinere?

Există câteva piese iconice, pe care le poţi purta la orice vârsta şi care aduc mereu ţinutei tale, o notă îndrăzneaţă si tinerească.

Blugii

Slim, bootcut, boyfriend, drepţi sau wide fit, blugii purtati cum se cuvine te întineresc, indiscutabil, cu câţiva ani buni.

Poţi să porţi blugi în combinaţii stilistice contrastante, cu sacouri elegante, bluze vaporoase sau cămăşi albe impecabile, după cum poţi să-i porţi în ţinute casual, cu tricou în dungi, pulover sau geacă de piele.

Îţi recomand să eviţi blugii cu un aspect excesiv de deteriorat, mai ales pe cei rupţi. Dacă totuşi îţi plac jeanşii cu aspect distressed, alege mai degrabă unii cu tivul destrămat, care sunt trendy în acest sezon.

Geaca de blugi

Geaca de blugi este o piesă extraordinară când vine vorba de întinerirea unei ţinute. Se potriveşte cu orice, se asortează frumos cu foarte multe culori şi este super cool.

Deoarece a revenit la moda combinaţia denim cu denim o poţi purta cu blugi, de preferat unii de altă nuanţă, ca să eviţi impresia de „costum de blugi”.

Dar poţi purta geaca de blugi şi cu rochii, de la rochii de vară vaporoase, până la rochii de jerse sau tricotate. Arată grozav cu fuste creion şi tocuri înalte sau cu pantaloni reiaţi şi ghete cowboy.

Îţi recomand o geacă de blugi cu croială clasică, lungă cel mult până la jumatatea şoldului, de culoare albastru mediu. Însă la fel de bine poţi să porţi o geacă de blugi roz, albă sau de altă culoare.

Dacă până acum n-ai avut o geacă de blugi în garderoba ta, cumpără-ţi una! Vei fi surprinsă cât de tânără o să arăţi purtând-o!

Jacheta neagra de piele

Vestita „black moto jacket” este acea jachetă scurtă până deasupra şoldului, croită pe talie, cu fermoar oblic, cu revere sau guler tunică, eventual cu decoraţii matlasate la umeri sau pe mâneci.

Este o piesă clasică, pe care o poţi purta chiar şi cu rochie de cocktail, dacă mergi la o petrecere mai nonconformistă.

Altminteri, vei arăta incredibil purtand-o cu blugi, cu pantaloni office şi cămaşă albă, cu fuste plisate, cu pantaloni largi… practic cu orice!

Fustele creion purtate cu pantofi cu toc

Un detaliu care îmbătrâneşte mult o ţinuta este o croială nefericită a fustei şi purtarea acesteia cu pantofii nepotriviţi.

Gândeşte-te la o fustă dreaptă, nici largă, nici strâmtă, care cade pe lânga corp ca un sac, purtată cu nişte pantofi banali, cu talpa ortopedică medie. 50 de ani? Nu, mai degraba 70!

Ca să arăţi cu câţiva ani mai tânără poartă fuste cu croială creion, cambrate pe solduri şi mai strâmte către genunchi. Este o croială care avantajează orice tip de siluetă, pentru că defineşte vizual linia de clepsidră a corpului.

Ca să accentuezi efectul, poartă fusta cu pantofi cu toc sau cu platformă. Nu e nevoie de tocuri foarte înalte sau foarte subţiri – un toc gros de 6-7 cm sau o platformă de 4-5 cm sunt suficiente.

Lungimea cea mai potrivită este midi, o palmă sub genuchi, dar nu mai lungă de jumătatea gambei. Există o regulă de care e bine să ţii seama, care spune că tivul fustei NU trebuie să se oprească în partea cea mai groasă a piciorului.

Pantalonii ţigaretă

Ca şi fustele creion, pantalonii ţigaretă urmeaza linia piciorului, se îngustează şi se opresc chiar deasupra gleznei, în zona cea mai subţire a piciorului.

Croiala avantajează inclusiv siluetele plinuţe şi conferă un aer tineresc întregii ţinute. Poţi purta acest tip de pantaloni la birou, cu sacou şi pantofi cu toc, dar şi in timpul liber, cu pantofi oxford sau sneakers.

Dincolo de aceste câteva piese care aduc prospeţime ţinutelor tale, îţi recomand să dai atenţie culorilor şi tendinţelor modei.

Culorile

Odată cu înaintarea în vârstă multe femei au tendinţa de a renunţa la culorile pe care le purtau în tinereţe şi adoptă o paletă formată din culori neutre.

Desigur, culorile neutre sunt elegante şi reprezintă fundamentul unei garderobe bine închegate. Dar dacă vrei să arăţi mai tânără, nu te limita la ele.

Pigmentează-ţi ţinutele cu culori vii şi imprimeuri, chiar dacă e vorba doar de accesorii sau bijuterii. O ţinută colorată îţi va oferi energie şi îţi va ilumina chipul, întinerindu-l.

Trendurile

Ideea că trendurile sunt pentru tineri este o idee falsă.

Ba chiar aş zice că, dimpotrivă, pe măsură ce înaintezi în vârstă ar trebui să fii din ce în ce mai atentă la tendinţele modei. Pentru că dacă doreşti să arăţi tânără, modernă şi actuală, nu o poţi face purtând haine demodate şi lipsite de stil.

Desigur, nu vei adopta decât acele trenduri care îţi plac şi ţi se potrivesc. Dar sunt sigură că din multitudinea de idei noi care apar în fiecare sezon, vei găsi cu siguranţă unele pe care le poţi adopta.

Poţi încerca, de exemplu, blugii wide fit, pantofii sport cu platformă, sacourile lejere sau pantalonii culotte. Trebuie doar să ai mintea deschisă şi să priveşti tendinţele din fashion ca pe nişte şanse de a-ţi îmbogăţi şi împrospăta garderoba.

O pereche de jeanşi care îţi vin perfect, o geacă de blugi peste o rochie de jerse înflorată, nişte pantofi sport cu platformă, toate acestea sunt piese pe care le poţi purta de la 20 la 80 de ani şi vor arăta grozav la orice vârstă.

Sper ca sugestiile mele să te ajute să-ţi compui ţinute tineresti şi pline de stil, care să te facă să te priveşti cu plăcere în oglindă, orice vârstă ai avea.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci “altfel” după 50 de ani

Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

20 de sfaturi despre cum să te îmbraci tinereşte la orice vârstă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să te îmbraci ca să arăţi mai tânăra, după 50 de ani
Article Name
Cum să te îmbraci ca să arăţi mai tânăra, după 50 de ani
Description
Câteva idei care te pot ajuta să te îmbraci tinereşte după 50 de ani.
Author
MaxineOver50

9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *