Cum să redescoperi hainele din dulapul tău

În fiecare an, odată cu schimbarea sezonului vine momentul rearanjării dulapului. Punem la păstrare hainele subţiri şi aducem în prim plan puloverele, jachetele şi hainele groase.

În ultima perioadă a devenit din ce în ce mai popular trendul eliminării din dulapul (şi din viaţa ta) a tuturor lucrurilor „care nu-ţi aduc bucurie”.

Internetul e plin de sfaturi de genul „fă-ţi ordine în dulap, aruncă/donează/vinde tot ce nu-ţi mai vine bine, n-ai mai purtat de 6 luni sau nu mai e la modă”.

În ceea ce mă priveşte, eu prefer să păstrez lucrurile. Evident, nu hainele uzate sau purtate în studenţie, cu 5 numere mai mici. 🙂

Dar criteriile precum „n-am mai purtat asta de 6 luni” sau „nu-mi aduce bucurie” mi se par vagi şi de aceea incorecte.

Am în dulapul meu haine care au 5, 8 sau 10 ani, pe care nu le-am mai purtat nu de cateva luni ci de câţiva ani, şi care arata încă foarte bine. Am încetat să le mai port pentru că nu s-au mai potrivit cu starea mea de spirit sau cu stilul meu la un anumit moment, sau pentru că mi s-au părut demodate. Cu alte cuvinte, „nu mi-au mai adus bucurie”.

După „regulile” care sunt acum în vogă, ar fi trebuit demult să renunţ la aceste lucruri. Mă bucur că n-am făcut-o pentru că, ce să vezi, printuri, culori sau croieli de acum 10 ani au devenit azi cât se poate de trendy.

Iată câteva exemple.

Fustele cu imprimeu floral

Am redescoperit de curând două fuste cu un minunat print floral pe care le-am cumpărat acum vreo zece ani de la Maxine.ro. Le-am iubit de la început şi le-am purtat cu mare plăcere până acum cinci ani când m-am mutat iar ele au ramas în dulapul vechii mele case.

În acest sezon, paletele de culori şi imprimeurile mari florale ale fustelor au revenit puternic în trend, aşa încât le-am recuperat, le-am combinat cu piese mai noi şi am obţinut nişte ţinute trendy, fără nici o cheltuială suplimentară.

Iată fusta cu imprimeu în tonuri de maro, bej şi olive, combinată cu un cardigan galben, pantofi olive, geantă bordo şi o esarfă de mătase de asemenea veche, care completează minunat întreaga ţinută. 

Cea de-a doua fustă are acelaşi imprimeu floral, dar în nuanţe de bordo, albastru şi olive. Am combinat-o cu o bluză şi nişte pantofi care se asortează foarte bine cu dantela de la tiv şi am adăugat o jachetă de blugi şi o geantă albastră, care preiau la alt nivel nuanţa de albastru din imprimeul fustei.

Rochia animal print

Vorbind de imprimeuri în trend, unul dintre cele mai prezente este animal print. Iar dacă se întamplă să fie şi în tonurile de maro ale sezonului, este super hot. N-ai zice că rochia asta are peste zece ani, nu-i aşa?

Fustele fronsate

O altă piesă redescoperită de curând a fost aceasta fustă fronsată în colţuri, de culoare maro ciocolatiu. E o culoare frumoasă, care însă, multă vreme a ieşit din modă.

Am revăzut-o ca pe o veche prietenă si am adus-o la lumină într-o combinaţie interesantă cu bluză, jachetă şi pantofi roz.

Atunci când îmi place o anumită piesă vestimentară, îmi cumpăr adesea mai multe culori. Aşa se face că, odată cu fusta maro, le-am recuperat şi pe surorile ei, neagră şi roşie.

Iată-le asortate cu alte piese din garderoba mea, mai noi sau mai vechi.

Rochia neagră

Uneori, chiar dacă o piesă vestimentară îţi e dragă, trebuie să renunţi la ea pentru că, ce să-i faci, forma corpului tău s-a modificat şi nu ţi se mai potriveşte. Nu-i bai, ai astfel ocazia să-ţi îmbogăţeşti garderoba cu o nouă achiziţie.

Rochia neagră cu buline, dintr-un jerse elastic şi puţin catifelat, stătea cuminte într-un colţ al dulapului meu de vreo nouă ani. Era foarte feminină, comodă şi o purtam cu mare plăcere.

Din păcate, însă, mi-a rămas mică, aşa că am donat-o şi am cumpărat-o pe geamăna ei, la fel de frumoasă.

Concluzia mea?

Dacă nu eşti foarte limitată ca spaţiu, nu te grăbi să renunţi la haine, pantofi sau accesorii doar pentru că au ieşit temporar din trend sau te-ai plictisit de ele. Dacă arată bine şi încă îţi plac, păstrează-le undeva, ferite de praf, şi uită de ele un timp.

Moda revine întotdeauna şi peste câţiva ani te vei bucura să le redescoperi şi să te trezeşti dintr-o dată cu câteva piese trendy pe care n-ai dat nici un ban. E ca şi cum le-ai fi primit cadou! 🙂

Sper ca ideile mele să te ajute să-ţi vezi cu alţi ochi hainele din propriul tău dulap şi să le readuci la lumină în ţinute noi şi pline de stil.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

5 reguli de aur pentru o ţinută de invidiat

Cum să porţi negru după 50 de ani?

5 sfaturi pentru femeile care vor să se simtă bine-n pielea lor

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să redescoperi hainele din dulapul tău
Article Name
Cum să redescoperi hainele din dulapul tău
Description
Câteva idei despre cum poţi aduce din nou la lumină hainele mai vechi din dulapul tău.
Author
Maxine Over 50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *