Cum să porți pălăria cu stil

Cum te aperi de soare în zilele foarte fierbinți? Desigur, porți ochelari de soare și cremă cu factor de protecție ridicat. Poate ți-ai dori să porți și pălărie, dar nu știi cum s-o alegi și cum s-o porti, ca să nu pari exagerată.

Iata câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi pălăria care se potrivește cu forma feței tale și să o porți cu stil.

1. Alege-ți pălăria în funcție de forma feței tale

Fața ovală

Dacă ai fața ovală poți purta o variatate larga de modele, de la pălăriile fedora, la pălării cu boruri largi, pălării cloche sau trilby. Este cea mai echilibrată formă, așa că poți experimenta, dar este bine să eviți pălăriile care au calota mai îngustă decat lățimea pomeților tăi.

De asemenea, borurile pălăriei trebuie să fie proporționate cu inălțimea ta: cu cât ești mai înaltă, cu atât poți purta boruri mai largi.

Fața alungită

În acest caz, scopul tău este să echilibrezi lungimea feței. Poti purta pălării cu boruri moi, late, așezate oblic pe frunte, până la linia sprâncenelor. De asemenea, o beretă purtată pe-o parte nu doar că va face ca fața ta să arate mai puțin alungită dar iți va da și un aer parizian chic.

Sunt de evitat pălăriile cu calote înalte si boruri mici, care accentuează impresia de lungime a feței.

Fața rotunda

Dacă ai fața rotundă, alege o pălărie cu calota mai inalta si boruri late, nerigide, care sa dea o notă asimetrică. Nu purta pălăria drept pe cap, așeaz-o pe o parte și lasă-ți fruntea puțin descoperită.

Evită pălăriile cu calotă si boruri rotunde, deoarece vor accentua forma rotundă a feței tale.

Fața pătrată

O față pătrată impune o pălărie cât mai feminină, care sa balanseze conturul maxilarului. Poți alege pălării cu calotă și boruri rotunde dar și pălării cu boruri lăsate, care prin asimetria lor, îndulcesc liniile feței.

Ar fi bine sa eviți pălăriile cu boruri mici sau șepcile sport, care accentuează linia pătrată a feței.

Fața triunghiulara

Fața triunghiulară este cea cu fruntea lată si barbia ascuțită. Daca ai acest tip de față, alege pălării trilby sau palarii cloche și poartă-le așa încât  să iți acoperă fruntea în întregime.

Nu purta palarii prea late la nivelul frunții și nici pălării cu calota mai ingustă decât pomeții tăi.

2. Poartă pălării potrivite cu ținuta

Ca să porți pălăria cu stil, este necesar ca ea să fie potrivită nu doar  feței tale, ci și ținutei tale.

O pălărie de pai cu boruri nefinisate se potrivește de minune unei ținute de vacanță sau unei ținute boho, la fel cum o pălărie trilby merge cu blugi sau o ținută casual.

Nu purta pălării de soare la evenimente elegante. Dacă ești invitată la o nuntă sau la o recepție alege o pălărie de ocazie sau un fascinator, un accesoriu de păr rafinat care va da ținutei tale o notă de eleganță britanică.

3. Atitudinea e totul

Sigur, la mare, pe plajă, foarte multe femei poartă pălărie așa că nu e greu să porți și tu.

Dar în oraș, se schimbă situația. Dacă porți pălărie vei ieși in evidență iar acest lucru te poate face sa te simți inconfortabil.

Dacă te simți nesigură purtând pălărie, n-o face! Atitudinea indrazneață și plină de încredere este accesoriul indispensabil al unei ținute de succes, cu atât mai mult al unei ținute cu pălărie.

Așa ca aranjează-ti pălăria pe-o parte, îndreaptă-ți spatele și fii sigură că arăți de milioane.

That’s the spirit, girl! 🙂

Sper că sugestiile mele te vor ajuta să-ți alegi pălăria perfectă și s-o porți cu stil.

Pentru că…

Meriți să fii mereu frumoasă!

La maxine.ro găsești nenumărate modele de pălării, berete și accesorii de păr din care poți alege modelul perfect pentru tine.

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *