Cum să porţi imprimeuri florale fără să arăti demodată

Noi, fetele, am îndrăgit întotdeauna imprimeurile florale. Poate pentru că sunt romantice sau poate pentru că iubim florile chiar şi atunci când sunt desenate pe hainele noastre.

Deşi uneori designerii au preferat animal-prints, dungile sau bulinele, imprimeurile florale nu au ieşit niciodată din trend.

Cu toate astea, mai ales dacă ai trecut de 50 de ani, acest tip de imprimeu te poate face să arăţi demodată. Ţi-o amintesti pe bunica ta mergând la biserică îmbrăcată în rochia înflorată de duminică? Chiar dacă e o amintire dragă probabil nu vrei ca ţinuta ta să arate aşa 🙂

Prin urmare, cum faci dacă iubeşti imprimeurile florale dar nu vrei să arăţi demodată purtându-le? Totul depinde de felul cum îţi construieşti ţinuta.

Iată câteva sugestii.

Poartă imprimeuri florale cu denim

Fie că porţi o bluză înflorată cu jeanşi sau o rochie cu flori şi o jacheta de blugi, denimul aduce instantaneu o notă de modernitate ţinutei tale, făcându-te să arăţi tânără şi trendy.

Poarta bluze cu croieli interesante

O bluză florala cu decupaje pe mâneci sau cu croială asimetrică este spectaculoasă nu numai prin imprimeu dar şi prin croială, aşa încât va oferi ţinutei tale un aer tineresc şi contemporan.

Poartă imprimeuri florale mari

În ultimele sezoane au revenit în trend imprimeurile florale mărunte, denumite „ditsy print„. Este un desen pe care, dacă ai peste 50 de ani, ar trebui să-l porţi cu grijă, pentru că poate să-ţi dea un aer vetust.

Eu prefer imprimeurile florale mari, în culori îndrăzneţe, iar dacă totuşi port printuri cu floricele mărunte, am grijă să le asociez cu accesorii moderne.

Poartă florile pe fustă sau pantaloni

Fustele cu imprimeuri florale sunt, pentru mine, nişte piese de bază în garderoba de vară pentru că sunt vesele, tinereşti şi uşor de asortat. Tot ce ai de făcut e să-ţi pui un tricou într-una din culorile fustei, nişte bijuterii asortate şi ţinuta e gata.

Mai mult, în vara trecută am descoperit, contrar a ceea ce credeam, că pantalonii înfloraţi pot să arate bine şi pe o plinuţă ca mine. Aşa că dacă vrei o ţinută tinerească, nu ezita să încerci nişte pantaloni cu imprimeu floral şi un tricou cu mesaj. Vei fi surprinsă cât de proaspătă şi plină de energie va arata ţinuta ta.

Poartă ţinute monocrome

Este vorba de ţinutele în care toate piesele (eventual în afară de accesorii) au aceeaşi culoare, în tonuri şi nuanţe diferite. Ţinutele monocrome au o notă particulară de rafinament, chiar şi cele casual, de toată ziua.

De aceea purtând o astfel de ţinută nu vei fi niciodată demodată, ci clasică şi elegantă.

Poartă combinaţii vestimentare neuzuale

Asocierile între piese care în mod obişnuit nu se poartă împreună, cum sunt rochia şi pantalonii, transformă orice ţinută, inclusiv una cu imprimeu floral, într-o mică frondă stilistică.

Vei fi originală, nonconformistă, îndrăzneaţă, oricum dar nu demodată 🙂

Poartă accesorii moderne

Alege pentru ţinuta ta cu imprimeu floral, accesorii moderne şi tinereşti: o pereche de sneakers, o eşarfă superbă de mătase, o geantă micuţă cross-body sau dimpotrivă, una mare, rotundă de pai, un coş la care ai legat o eşarfă, o mulţime de coliere suprapuse.

Accesoriile au puterea de a schimba în mod hotărâtor aspectul general al ţinutei, deci foloseşte-le inteligent ca să-i dai un look tineresc.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să alcătuieşti ţinute cu imprimeuri florale, moderne şi elegante.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să te îmbraci colorat la orice vârstă

6 moduri diferite de a purta roşu

5 ţinute cu pantaloni înfloraţi pentru plinuţe

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să porţi imprimeuri florale fără să arăţi demodată
Article Name
Cum să porţi imprimeuri florale fără să arăţi demodată
Description
Cîteva idei care te pot ajuta să porţi imprimeuri florale fără să arăţi demodată.
Author
Maxine Over 50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *