7 modele de sandale perfecte pentru fetele plinuţe (şi nu numai)

Dacă ar fi să-ţi întrebi picioarele care-i anotimpul lor preferat, pariez că ar spune „vara”.

După ce, mai bine de 8 luni, au stat închise în ghete, cizme şi pantofi deseori incomozi, acum e anotimpul lor de răsfăţ.

Vara îţi poţi lăsa picioarele să se simtă libere în sandale şi papuci comozi, ca să nu mai vorbim de plăcerea de a merge desculţă prin iarbă sau nisipul unei plaje aurii.

Totuşi, atunci când e foarte cald multe fete plinuţe (şi nu numai) suferă din pricina faptului că picioarele se umflă iar încălţările devin inconfortabile.

Iată de ce m-am gândit că ar fi de folos o trecere în revistă a modelelor de sandale pe care eu le consider cele mai potrivite pentru plinuţe. Vorbesc din experienţă! 🙂

Toate modelele de mai jos sunt de la CCC, unul dintre cele două magazine online de încălţăminte pe care le prefer pentru calitatea produselor, preţurile rezonabile şi livrarea rapidă (celălalt fiind Born2Be).

Sandalele cu talpă ortopedică

Talpa ortopedică se numeşte aşa pentru că, inţial, acest tip de încălţăminte era recomandat de ortopezi persoanelor cu probleme ale picioarelor. În comparaţie cu tocurile obişnuite, talpa ortopedică este mult mai stabilă şi oferă suport bolţii piciorului.

Ca să te simţi cât mai comod îţi recomand sandale cu talpă ortopedică nu foarte înaltă la călcâi, de maxim 6-7 cm.

De asemenea, poţi purta sandale ortopedice cu platformă, care te fac să pari mai înaltă, dar în acelaşi timp îţi menţin picioarele comode, datorită diferenţei mici de înălţime dintre vârf şi călcâi.

Sandalele cu toc mediu, gros

Un model de sandale comod şi foarte modern, sandalele cu toc gros (block heel) sunt potrivite la ţinute office, casual sau de ocazie, în funcţie de model.

Dacă eşti plinuţă tocurile groase sunt excelente, pentru că îţi înalţă silueta şi in acelaşi timp îţi ofera stabilitatea de care ai nevoie.

Sandalele cu barete în X

Nu toate femeile sunt binecuvântate cu picioare lungi şi glezne fine, aşa că noi, celelalte, trebuie să gasim modelele de încălţăminte care ne avantajează.

Un model foarte avantajos este cel cu barete plasate în X deasupra piciorului şi care se continuă cu bareta de la călcâi. Baretele în X arată mai bine decât cele orizontale pentru că alungesc vizual piciorul şi lasă glezna liberă.

Sandalele cu baretă deasupra gleznei

Un alt model care arată bine şi pe glezne mai grosuţe este cel cu bareta deasupra gleznei si călcâiul îmbrăcat sau nu.

Spre deosebire de modelul clasic, cu bareta peste laba piciorului, imediat sub gleznă, cel cu bareta deasupra gleznei dă impresia că glezna este mai subţire.

Sandalele cu platformă orizontală

În acest sezon sunt foarte în vogă sandalele cu platformă orizontală, aşa zisele flatforms. Motivul popularităţii lor e evident: îmbină comoditatea tălpii orizontale cu înălţimea pe care o oferă platforma, făcându-te să pari mai înaltă fără să te chinui pe tocuri.

Sandalele plate

Preferatele oricărei plinuţe sunt sandalele plate, care par cele mai comode din toate.

Totuşi, o talpa prea subţire nu oferă suficientă sustinere piciorului şi nici protecţie faţă de neregularităţile drumului. De aceea recomandarea mea este să alegi sandale cu talpa orizontală dar puţin mai groasă, de 1-2 cm.

Papucii

Vrei să ai călcâiul complet liber şi să nu te mai apleci să-ţi închizi baretele la sandale? Alege în locul lor nişte papuci.

Ca şi la sandale poţi opta pentru papuci plaţi, cu toc gros sau cu platformă. Recomandarea mea pentru plinuţe este un model cu o talpă flexibilă şi care să nu fie foarte montanţi (adică să nu îmbrace complet laba piciorului).

Acestea sunt, dragi prietene, modelele de sandale pe care vi le propun dacă sunteţi plinuţe (şi nu numai). Vă recomand magazinul online CCC, eu cumpăr de la ei în mod frecvent – saboţii lila din poza principală a articolului sunt de la CCC, am pus linkul la ei în poza de deasupra.

Au adesea reduceri consistente iar produsele sunt de foarte bună calitate. În plus, poţi returna la cel mai apropiat magazin fizic CCC şi primeşti imediat banii înapoi.

Sper ca sugestiile mele sa vă fie de folos şi să vă ajute să găsiţi sandalele în care să vă simţiţi minunat în vara asta.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să-ţi alegi pantofii potriviţi pentru ţinuta ta

Care e lungimea potrivită a pantalonilor şi cu ce pantofi îi purtăm

Cum să porţi o cămaşă peste rochie… şi de ce

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
7 modele de sandale perfecte pentru fetele plinuţe (şi nu numai)
Article Name
7 modele de sandale perfecte pentru fetele plinuţe (şi nu numai)
Description
Modelele de sandale recomandate de mine.
Author
MaxineOver50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *